Matematik

differentialligning

27. april 2009 af Oziriz (Slettet)

Om en funktion f oplyses at f er løsning til differentialligningen 5y'-2y=0  og at f ' (0)=2.

Bestem en forskrift for f.

Hjælpemidler i tilladte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

5y' - 2y = 0

y' = (2/5)y = 0,4y

......
alment gælder

y' = f '(x) = k*y   ⇔   y = f(x) = C*ek*x


Svar #2
27. april 2009 af Oziriz (Slettet)

Når jeg prøver at løse den på lommeregner:
desolve(5y'-2y=0 and y'(0)=2,x,y) = Argument error

Hvorfor kan den ikke løse den? Hvordan skal jeg ellers gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af mathon

syntaksen
er

desolve(y'=0.4y,x,y)


Svar #4
27. april 2009 af Oziriz (Slettet)

Hvis jeg skrive desolve(y'=0.4y,x,y) får jeg:

y=@2*1.49182x

Hvad betyder det @ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Løs den i hånden i stedet for! Løsningen står i #1. Du finder C ved at indsætte dit punkt.


Svar #6
27. april 2009 af Oziriz (Slettet)

y= C*ek*x =>
2=C*e0.4*0=>

C=2

Hvad gør jeg så nu?


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.