Matematik

et par tricky spørgsmål.

27. april 2009 af 2008e18 (Slettet)

A)        Sammenlign renteformlen ( kn=k0*(1+r)n med ligningen y=b*ax

B)        Hvad hedder logaritmeregnereglerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

A)
K(n) = ko*(1+r)n = b*an , a>0

hvor
b = ko = begyndelsesværdien (for n = 0)
a = fremføringsfaktoren (1+r)    (p = 100*r)
n € N

B)
står i din matematikbog


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af richterklanen (Slettet)

A)  Kn = K0*(1+r)n;  erstat Kn med y, K0 med b, 1+r med a og n med x.

B) Logaritmereglen: For alle positive tal a og b gælder, at log(a*b) = log(a) + log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af mathon

...ellers

om
logaritmefunktionen med grundtallet g

y = λ(x)     Dm(λ) = R+      Vm(λ) = R

x = λ-1(y) = gy

λ(g) = 1

λ(x) = ln(x)/ln(g)

λ'(x) = 1/(ln(g)*x)

λ(a*b) = λ(a) + λ(b)

λ(a/b) = λ(a) - λ(b)

λ(an) = n*λ(a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2009 af richterklanen (Slettet)

A)  Kn = K0*(1+r)n;  y = Kn, b = K0, a = 1+r og x = n

B) Logaritmereglen: For alle positive tal a og b gælder: log(a*b) = log(a) + log(b)


Skriv et svar til: et par tricky spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.