Matematik

2.009

28. april 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

I et kordinat-system er to vektorer a og b bestemt ved:

a= t over t+1

b=-t over t+1

a) bestem for t=2 arealet af det parallellogram, der udspændes af vektorerne a og b

b) bestem for t=2 kordinatasættet til projektionen af b på a

c) bestem de værdier for t, for hvilke vinkelen mellem vektorerne a og b er 60 grader

HJÆLP! forstår slet ikke det der hekseri


Brugbart svar (5)

Svar #1
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

Til a) og b) skal du indsætte t=2 ..

ad a) Areal = |â·b|=|det(a,b)|

ad b) ba=(a·b)/|a|2*a

ad c) løs a·b=|a||b|cos(60) for vilk t ...


Svar #2
28. april 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

a) A=|[2+1 over 2]*[-2 over 2+1]|??


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 næsten ... men du har ikke bestemt a's tværvektor â korrekt ... og så kan du jo osse regne videre ... :)


Svar #4
28. april 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Hvad djævlen er en tværvektor? :( har vi ikke lært


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

â = [a1 a2]^ = [-a2 a1] ... har i/du ikke set det før?


Svar #6
28. april 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Nej slet ikke :S ARGH


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

... hmm ... giver så determinanter det(a,b) nogen mening?


Skriv et svar til: 2.009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.