Kemi

fortyning

28. april 2009 af ladydru (Slettet)

hvordan kan man fortynde en 1000ppm til en 5ppm?

er det ikke det samme som at afmåle 0,2ml an en opløsning og komme det i en 1000ml kolbe og fylde op til mærket med vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

...rumfanget gøres 200 gange større


Svar #2
28. april 2009 af ladydru (Slettet)

tak Mathon... men hvordan vil du gør det? jeg ved godt den skal være 200 gange større?


Svar #3
28. april 2009 af ladydru (Slettet)

jeg mener at det bliver 1000ppm / 5ppm = 200ppm

dvs at 1 ml  1000ppm = 200 ml af 5 ppm er det ikke sådan??

så svare det til at  0,2 ml af en 5ppm vil svar 1000ml i 1000ppm.

dvs jeg kan tage en 0,2 ml 1000ppm i en 1000ml kolbe og komme vand op til mærke. så svare det til en 5ppm? er det sådan jeg skal forstår det?

takker.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2009 af Gate2 (Slettet)

Hvis du vil fortynde en opløsning med en koncentration på 1000 ppm til en opløsning med en koncentration på 5 ppm (FF = 200), i en 1000 mL målekolbe,
så skal du afpipetterer 1000mL / 200 = 5 mL


Svar #5
28. april 2009 af ladydru (Slettet)

tak Gate2... dvs jeg tager 5ml af 1000ppm opl. og og resten vand ( 995 ml vand)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2009 af Gate2 (Slettet)

Det er korrekt.


Svar #7
28. april 2009 af ladydru (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: fortyning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.