Matematik

tangentligning

28. april 2009 af biqqu (Slettet)

f(x)=4*x(3/2)-2    P(4,f(4))

f(4)=4*4^(3/2)-2 .. hvordan skal man regne, når 4 er opløftet i (3/2).. er der måske en regneregel der gør det muligt, at trække det ned?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

f(4)=30. så har du et punkt der hedder /4,30) så differentier du


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af mathon

brug:

x3/2 = x2/2+1/2 = x2/2*x1/2 = x*√(x)

43/2 = 4*√(4) = 4*2 = 8


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.