Matematik

Sandsynlighed: Hjælp!

29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

1) En terning kastes, og øjentallet aflæses.

A: Anna får em 6´er

B: Bent får en 6´er

Så ermit spørgsmål er de uafhængige? Hvorfor? Hvad vil sige at være uafhængig af hinanden matematisk set?

lige en anden:

2) En terning kastes, og øjentallet aflæses.

A: Terningen viser 1 eller 2

B: Terningen viser et lige antal øjne

Hvad er den her? og hvorfor

hmm og så lige en sidste:

3) En terning kastes, og øjentallet aflæses.

A: Terningen viser 1, 2 eller 3

B: Terningen viser et ulige antal øjne.

Hvad er den her?

Håber meget på en forklaring, fatter det ikke helt, tak på forhånd :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Matematisk set: To hændelser A og B kaldes uafhængige hvis P(A∩B)=P(A)P(B)
ad 1) At Anna slår en 6’er har næppe indflydelse på om Bent slår en 6’er ... altså er A og B uafhængige ...
kom selv med et bud på 2) og 3) ...


Svar #2
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

2 er ikke uafhængig

3 er uafhængig?


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 desværre ...

ad 2) A={1,2}, B={2,4,6} og A∩B={2} ... så er P(A)=1/3, P(B)=1/2 og P(A∩B)=1/6 dvs. P(A∩B)=P(A)P(B) ... altså er de uafhængige

ad 3) samme måde :)


Skriv et svar til: Sandsynlighed: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.