Matematik

Monontoniforhold og ekstrema

29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Jeg skal finde monotoniforhold samt ekstrema for:

f(x) = -3x^3 +15x + 6x - 72

Det er vel stadig x-værdier jeg skal finde her??

f´(x) = -18x + 21

Er den forkert differantieret??

Jeg får den til at blive x = 1,666....men det er forkert!!....Øv håber snart jeg finder ud af det her...: (


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

den afledede er givet ved:

3·(-3)2+15+6=-9x2+21

efterfølgende sættes denne lig nul og løses mht. x hvorved du vil kunne finde eventuelle nulpunkter...

efterfølgende opstilles en monotonilinje. Med udgangspunkt i denne angiver du monotoniforhold...


Svar #2
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hvad med denne her:

f(x) = x^3 - 2,5x^2 -2x + 7

f´(x) = 3x^2 -5x - 2....

Er det rigtigt differentieret??

Så skal jeg løse ligningen

3x^2 -5x -2 = 0....Hvordan gør man ??...mit resultat er forkert!!....


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af mathon

...nu er det tredje tråd med samme emne

.........

først må du lære at differentiere!

(kxn)' = k*n*xn-1

...........
it go'es:
f '(x) = -3*3*x3-1 + 15*2*x2-1 + 6*1*x1-1

f '(x) = -9x2 + 30x + 6             (x0 = 1)

og


Svar #4
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Ja!!....det er nok det der er galt.....

Prøver lige at kigge på det lidt senere....har et barn der vil ha´mad: )....

Men tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af biqqu (Slettet)

f(x) = -3x^3 +15x + 6x - 72 .. jeg formoder at 15x skal x være opløftet i 2?

Diffierentieret: f'(x)=-9x2+30x+6


Svar #6
30. april 2009 af stinstin (Slettet)

Nej! der er ikke angivet nogen opløftning ved 15x......!!...


Svar #7
30. april 2009 af stinstin (Slettet)

OK....jeg har så en afledet funktion der hedder:

f´(x) = -9x^2 + 21.....Tak mads....det gir jo mening: )

Men hvordan regner jeg så ligningen....har vidst glemt reglerne!!

-9x^2 + 21 = 0

-9x^2 + 21- 21 = 0 -21

-9x^2 = 21.....Men hvad gør jeg med de sidste værdier?

/ - 9 * -9x^2 = -21 / -9 = 2,333......Tja det eneste jeg lige kunne finde på!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2009 af mathon

9x2 = 21            divider med 9

x2 = (21/9) 

x = ±(1/3)*√(21)        


Svar #9
30. april 2009 af stinstin (Slettet)

Men 21 og 9 er jo - værdier!!.....

(-21/-9).....sådan så....og hvad med opløftningen??


Skriv et svar til: Monontoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.