Matematik

Absorbans

30. april 2009 af similimone (Slettet)

Opgaven lyder således: Bestem den molære absorbans ved hjælp af lineær regression, idet det oplyses, at lysvejen er 1,000 cm.

Derudover har jeg følgende tal:

c (mmol/L) = 0,40, 0,80, 1,20, 1,60 og 2,00.

Absorbans = 0,16, 0,32, 0,45, 0,62 og 0,67.

Hvordan skal jeg beregne den molære absorbans? Jeg har læst mig til denne formel: L/(mol*cm), men ved ikke om det er den rigtige og i givet fald ved jeg ikke hvilken tal jeg skal sætte ind.

Håber en kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af mathon

A =k1*c = k*L*c      hvoraf

k = k1/L = k1/(0,01 m)

.......

find den lineære regressionskurven til dine data

A = k1*c
og
beregn efterfølgende

k


Svar #2
01. maj 2009 af similimone (Slettet)

Jeg er ikke med, kunne jeg muligvis få dig til at sætte nogle af mine tal ind i en af formlerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2009 af mathon

A ≈ (0,33 L/mol)*c

k = (0,33 L/mol)/(0,01 m) = 33 L/(mol*m)


Skriv et svar til: Absorbans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.