Kemi

Redoxreaktion

02. maj 2009 af NejTilSvampe

(starter i sur væske)

 IO3- + Cl- + FeI2 --> Fe3+ + ICl

Jeg går i stå efter jeg har bestem hvor mange trin atomerne oxideres/reduceres og skal til at sætte koefficienter på. Er ikke engang sikker på jeg har gjort det rigtigt indtil da.

Oxidations tallene til stofferne:

IO3- = +5

Cl- = -1

FeI2 = 0

Fe3+ = +3

ICl = 0

I falder med 5?

Cl stiger 1?

Fe stiger 3?

hvad gør jeg herefter og er ovenstående overhovedet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal tildele oxidationstal til atomerne, ikke molekylerne.

Se http://peecee.dk/upload/view/124390 som mathon har lavet


Svar #2
02. maj 2009 af NejTilSvampe

#1 - hov ja det er jeg klar over, ved ik hvorfor jeg skrev det sårn, normalt skriver man det jo over reaktionsskemaet, så ville bare understrege hvor tallene kom fra :S

I = +5

Cl = -1

Fe = 0

I falder 5

Cl stiger 1

Fe stiger 3

var det jeg mente. Jeg kan ikke se den fil, kan jeg få dig til at skrive det her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Prøv her


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.