Matematik

Gradtal.

02. maj 2009 af lalida (Slettet)

I en firkant ABCD er siden BC parallel med AD, og lABl=lBCl=lCDl=4,1

firkantens omkreds er 21,4

beregn gradtallet for hver af firkantens vinkler.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

tegn en linje fra B og vinkelret ned på AD, tegn også en fra C og vinkelret ned på AD. Beregn stykket AE, . Brug cosinus på trekant ABE til at finde vinkel A (som er lig vinkel D). Da summen af vinklerne skal være 360 findes de to sidste vinkler nemt.


Skriv et svar til: Gradtal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.