Matematik

Trekant

02. maj 2009 af lalida (Slettet)

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB'C' . Det oplyses, at AB = 10 ,
AC = 6 , AB'= 15 , samt at ACB og AC'B' er rette.
Beregn BC og B'C'.

Kan det passe at lCC’l = 4?
Jeg hr fundet det ved at se på forstørrelsesfaktoren k, som er 15:10 = 1,5
Og så har jeg divideret k med seks.. Er det korrekt?

For så kan jeg jo bestemme lBCl & lBC’l vha. Pythagoras?
 

Vedhæftet fil: opg. 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis AC er 6, og k = 1,5 så må AC' =AC*k = 6*1,5 = 9  CC' = AC' - AC = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2009 af NejTilSvampe

  du ved at 15/10 = AC'/6

AC'=15*6/10 = 9

9-6=3


Svar #3
02. maj 2009 af lalida (Slettet)

Nej, nu er jeg forvirret?
Det forstår jeg ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2009 af NejTilSvampe

 Du siger selv 15/10=1,5=k/6 

så isolerer du k: 1,5*6=k =9

9 trækker du fra C som er 6 og du får afstanden mellem C og C'

9-6= 3


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Prøv at tegne de to trekanter hver for sig. For at komme fra den lille til den store ganger du med forstørrelsesfaktoren k =1,5.  Og AC er jo ensliggende med AC' så AC *1,5 = AC' = 9. På den første tegning ses det at AC' = AC + CC'  så CC' = aC' - AC = 9 - 6 = 3.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.