Kemi

masseprocent

03. maj 2009 af jabas (Slettet)

Jeg har prøvet at besvare spørgsmålene nogenlunde,, men kan ikke helt få mig til at beregne det i masse %. kan jeg vide hvordan jeg gør det.. Det giver et eller andet underligt resultat,, som jegikke helt forstår..


5. regn eddikesyreindholet om til masse%, man kan regne på 1 liter
eddike. Hvor stor en stofmængde eddikesyre er der i 1 liter? Beregn massen af denne
stofmængde eddikesyre. Find derefter massen af 1 liter eddike ved at anvende den
målte densitet, hvorefter man kan beregne eddikesyreindholdet i masse%.


2,17ufortyndede eddike * 60,05molmasse af eddike = 130,30kg/L

masse % = 0,001303 kg/L • 100 = 0,1301
                      1,00085 g/mol

 
7. Kunne man anvende methylrødt som indikator ved titeringen?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

hvis
masseprocenten er p
og
eddikesyre forkortes til HAc (hydrogenacetat)

haves:

massen af ren HAc         = ms = (p/100)*m
antal mol HAc                = n = (p/100)*(ms/M)
koncentrationen af  HAc  = c = (p/100)*(m/M)/V = (p/100)*(V*d/M)/V = (p/100)*d/M

hvoraf ved isolation af p

p = (c*M/d)*100%

.........
d er HAc'ens densitet i g/L


Svar #2
03. maj 2009 af jabas (Slettet)

Kan du forklare mig dyber om disse formler, de er ikke til at forstå og hvorfor forkorter du eddikesyre om til HAc(hydrogenaetat),, er en normal forkortelese ikke sådan : CH3COOH.
Hvorfor siger du masseprocenten er p..

Er der noget mere jeg skal skrive af ... udover spørgsmålet for din hjælp?


Svar #3
03. maj 2009 af jabas (Slettet)

nårr, sorry,, ! jeg tror jeg forstår den nu..!!

Taak for hjælpen!!


Skriv et svar til: masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.