Matematik

Hjælp til udregning

04. maj 2009 af Ambs

 Hej 

Jeg har en aflevering om halveringstid, men jeg er gået helt i stå, ved udregningen af hvor mange % der henfalder om året.

Jeg bruger denne formel: 1*(1+r)^28,78=½, men hvad skal jeg gøre med den?

André


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Isoler r.

Hint: kig på potensregnereglerne.

Vedhæftet fil:Potensregnereglerne.doc

Svar #2
04. maj 2009 af Ambs

 Tak for svaret dnadan,

men det er r jeg sidder og har nogle problemer med at isolere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af dnadan (Slettet)

1*(1+r)^28,78=½,

<=>

(1+r)^28,78=½

<=> Benyt nu reglen k=a^n <=> (a^n)^(1/n)=a^(n*1/n)=a^1=a=k^(1/n)

1+r=....


Svar #4
04. maj 2009 af Ambs

 Det vil så sige at:

r = ½^(1/28,79)-1 =>

r = -0.023788456

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det ser fint ud.


Skriv et svar til: Hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.