Matematik

Polynomier

04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Bestem toppunktet , T, af parablen

f(x) = x2 - x - 2

T(-b/2a , -d/4a)

d = b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, værsgo at gå igang. =) Du har alt, hvad du behøver skrevet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Du er bare så dygtig til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. :) Husk at markere svaret som brugbart. :D


Svar #4
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

jamen problemet er, at jeg ikke kan finde ud af, hvor hvilket skal indsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Generelt andengradspolynomium:

f(x) = ax^2 + bx + c

Prøv at kæde det sammen med din funktion.


Svar #6
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, men hvordan finder jeg så frem til hvad a er ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad står der foran x^2?


Svar #8
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

der står vel a?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: I dit tilfælde. =) Altså i funktionen i #0.


Svar #10
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

jamen der er a vel 0 så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Hvad giver 0*x^2 ?


Svar #12
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

det giver 0.

men så må a være lig 1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Præcis! =) Hvad er b og c så?


Svar #14
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

b = 1x

c = 2

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Niks - prøv at overvej både b og c igen. Husk at overveje fortegnene også.


Svar #16
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

b = -x

c = -2

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: c er korrekt, men du skal lige overveje b igen. Husk, at x står seperat i formen f(x) = ax^2 + bx + c


Svar #18
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

jamen så må b vel være -1x


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#18: Er det med vilje, at du bliver ved med at tage det der x med? =)


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

heheh b er bare -1 :b


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.