Matematik

Hjælp til logaritmer

04. maj 2009 af sand2752 (Slettet)

Jeg skal løse:

log(x+3)=1-log(x)

ved omskrivning

Jeg har løst den grafisk, som giver x = plus reelle tal, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det?

Vedhæftet fil: opg 1418.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opløft til 10.ende potens på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Måske med fordel kan du omskrive 1 til en logaritme også - så bliver det vist lidt mere medgørligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af keg (Slettet)

du trækker -log(x) over på venstresiden, så der står: log(x+3) + log(x) =1

og brug en af dine log regler,  nemlig log(a*b)= log(a) + log(b)

derefter inv log


Skriv et svar til: Hjælp til logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.