Matematik

Procentregning

04. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej

Hvis jeg udfører en operation der forstørrer et objekt 10 gange af 10%, er det da det samme som at forstørre 200% på én gang?

Mvh
/Basker

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2003 af MarieBS (Slettet)

Nej. Ikke hvis jeg forstår spørgsmålet korrekt.

Lad os antage at banken tager 10% i rente p.a. for et lån. Det du spørger om er så, om det er det samme som at tage 100% hvert 10. år? Det er det ikke.

Svar #2
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Spørgsmålet var vist lidt kryptisk..

Jeg ønsker at interpolere et objekt 200%. Hvis jeg udfører denne operation 10 gange af hvér en 10% forøgelse –svarer den samlede forøgelse efter disse ti operation da til hvis jeg blot havde interpoleret 200% på én gang?

Hvis nej, hvordan skal jeg i så fald gribe opgven an hvis der ønskes en samlet forstørrelse på 200% men fordelt ud over mindre procentuelle operationer?

På forhånd tak

Mvh
/Basker

Svar #3
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

K = K0 · (1 + r)^n

Hvis du starter med 100 kr. og har en årlig rente på 10% i ti år giver det:

K = 100 · (1+0,10)^10 = 259,4 kr.

Hvis du gerne vil dele 200% op i mindre portioner skal du løse denne ligning:

K = 200 (K0 = 100)

200 = 100 · (1 + X)^10

Isoler X og du vil finde dit resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2003 af Jean

mener du ikke ekstrapolere ?

Svar #5
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Nu bliver jeg faktisk lidt i tvivl.. De programmer jeg arbejder med bruger alle betegnelsen interpolation, men slår jeg ordene op er der uden tvivl tale om ekstrapolation IMO

Fra Gads:
[Ekstrapolation] Beregning af talstørrelser på grundlag af allerede kendte størrelser [...]

[Interpolation] skønsmæssig beregning af funktionsværdi som ligger mellem to givne funktionsværdier [...]

Tak for Jeres svar.

Mvh
/Basker

Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.