Matematik

Skæringspunkt

05. maj 2009 af Zmorg (Slettet)

Hvordan finder jeg skæring mellem

l

x  = 1 - 3t

y = 5 -5t

z = 4 - 2t

og

m

x = 1 -6t

y = -5 + 10t

z = 4 - 4t


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af peter lind

Kald parameteren for linien m for t1. Løs så ligningerne

x = 1-3t =   1 - 6t1

y= 5 -5t = -5+10t1

hvor t og t1 er de ubekendte. Kontroler dernæst at z for løsningerne bliver den samme for de fundne parametre.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.