Matematik

Grundmængde og log

05. maj 2009 af dansemyg2 (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder:

Bestem grundmængden og løs følgende ligning vha en eksponentialfunktion:

7*log(3x+40) = 14

Kan nogen hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af peter lind

Grundmængde: Brug at du kun kan finde logaritmen af positive tal.

Brug at a*LOG(b) = LOG(ba) og at LOG(a)=t <-> a=10t


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af mathon

3x+40>0


Svar #3
05. maj 2009 af dansemyg2 (Slettet)

Betyder det, at

log(3x+40)^7 = 14

log3x^7+log40^7 = 14

?

Jeg tror ikke jeg forstår det. Hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#3 ikke helt ... for 3x+40>0 er indmaden af log(..) defineret og man kan regne videre ...

7*log(3x+40) = 14           del med 7

log(3x+40)=2                   brug at 10x er invers til log(x)

3x+40=10                      reducér ................................


Svar #5
05. maj 2009 af dansemyg2 (Slettet)

# 4 Mange tak:) sad bare helt fast... 


Skriv et svar til: Grundmængde og log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.