Kemi

C17H35COOH

05. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Hej jeg skal lave etr eaktionsskema for forbrænding af fedtstoffet CH17H35COOH.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af mathon

C17H35COOH  +  26 O2  →  18 CO2  +  18 H2O


Svar #2
05. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

tak for hælpen. Ved du hvor stort et volumen CO2 der dannes, når 1 gram sukker forbrændes i kroppen? det skal antages at temperaturen er 37 °C og trykket er 101 kPa.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af dnadan (Slettet)

hint: Ideal gas ligningen


Svar #4
05. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

tak for hjælpen, den ligning havde jeg glemt alt om.


Svar #5
05. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Skal jeg ikke bruge stofmængden (så ligningen bliver V = n x R x T / p) eller er det lige meget så ligningen bare bliver Vm = R x T / p?



 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Stofmængden kan ikke blot udelades(husk at stofmængden af CO2 ikke er den samme som stofmægden af fedtstoffet, se reaktionsskeamaet og find stofmængden af CO2)


Svar #7
07. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Jeg ved at jeg skal udregne stofmængden af sukker og udfra reaktionsskemaet kan udregne den dannede CO2, men kan ikke få det til at "hænge sammen", det er som om jeg mangler tal i min ligning for at udregne stofmængden.  


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2009 af dnadan (Slettet)

pV=nCO2RT, hvor nCO2=6nsukker(opskriv respirationen, forbrændingen af glukose), er du sikker på, at det er sukker i så fald har denne ingen sammenhæng med første del af opgaven :-)


Svar #9
08. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Min lære sagde det var sukkers stofmængde jeg skulle bruge. Men forstår det ikke. respirationen lyder: C6H12O6 + 6O2 → 6H2O + 6CO2 + energi. men jeg kender ikke stofmængden af sukker.

Hele opgaven lyder:

Ved forbrænding af sukker (C6H12O6) og fedt (C17H35COOH) i kroppen forbruges dioxygen og der dannes kuldioxid og vand som ved en almindelig forbrændingsreaktion.

Ved at måle indholdet af CO2 og O2 i en persons ind- og udåndingsluft, kan det bestemmes, hvor meget O2 der forbruges og hver meget CO2 der dannes. Forholdet mellem det dannede volumen CO2, V(CO2), og det forbrugte volumen O2, V(O2), kaldes den respiratoriske kvotient:

RQ = V(CO2) / V(O2)

1. Opskriv reaktionsskemaerne for forbrændingen af sukker og fedtstof
Sukkerforbrændinger:
 

2. Vis at RQ = 1 når sukker forbrændes i kroppen og at RQ ≈ 0,7 når fedt forbrændes i kroppen

3. Hvor stort et volumen CO2 dannes der, når 1 gram sukker forbrændes i kroppen? Antag at temperaturen er 37 °C og trykket er 101 kPa.
 

Jeg har lavet opgave 1. og 2. det er den sidste jeg mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2009 af dnadan (Slettet)

n(CO2)=6*n(glukose), hvor n(glukose) findes ved m/M. Ellers er det skrevet som før.


Svar #11
09. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

men problemet er jo at jeg ikke har massen af glukose. skal jeg bruge RQ=1?  M kan jeg altid udregne udfra det periodiske system.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2009 af mathon

                          respiration
C6H12O6  +  6O2        →        6CO2  +  6H2O

M(glucose) = 180,12 g/mol

n(CO2) = 6*n(C6H12O6)  =  6*(1 g)/(180,12 g/mol) = 0,033304 mol

V(CO2) = n*R*T/p = (0,033304 mol)*(8,31451 Pa*m3/(mol*K))*((273,15+37) K)/(101*103 Pa)


Skriv et svar til: C17H35COOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.