Matematik

Korrekt?

05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Hej igen :)

Opgaven lyder:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x) = -5x2 + bx + c

hvor b og c er tal

Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7

Bestem tallene b og c

Heraf har jeg gjort følgende:

....... (der er nogle mellemberegninger osv. osv.)

jeg endte med at få -5x2-50x+105.

dvs. at b = 50 og c = 105.

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Antaget, at dine mellemregninger er korrekte, er b=-50.

Du kan teste ved at finde rødderne til dit resultat på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ja


Svar #3
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Thousand thanx Jerslev ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#1 f(x)=-5(x-3)(x-7)=-5(x2-10x+21)=-5x2+50x-105 så b og c er korrekt angivet ...


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. maj 2009 af MN-P (Slettet)

jeg endte med at få -5x2-50x+105.

dvs. at b = 50 og c = 105.

i øverste linie har du b = -50 i nederste skriver du b=50

hvad mener du og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. maj 2009 af SorenMM (Slettet)

det rigtige svar er b=50, jeps, men c=-105 !   mon ikke der lige er røget fortegn et sted ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Se tredjesidste linje i #0. Der står b til at være -50.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

... hmmm ser lige at der er lidt kludder i #0 ... b=50 og c=-105 ikk :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#7 se #8 ... der er vist kludder i #0 :/*


Svar #10
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvordan kan c være -105?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#10 genlæs #4


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. maj 2009 af SorenMM (Slettet)

idet man ved at rødderne er 3 og 7 kan andengradsligningen faktoriseres til

f(x)=-5(x-3)(x-7)=-5x^2+50x-105  !


Svar #13
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

I følge #4, bør c være -105, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#13 jo ... men ikke bør ... skal


Svar #15
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Fint - så er det afklaret! Tak for hjælpen alle sammen ;)

#13  :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Jo, jeg fik den samme opgave til årsprøven sidste år. Har også fået b=50 og c=-105. Fik fuld point for det (:


Svar #17
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#16: Hehe, ok.

 - og tillykke med det ;)


Skriv et svar til: Korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.