Matematik

Læsning til ligning

05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jeg har følgende ligninger:

f = -x3+1,5x2+6x-1

g = 6,5 - x

jeg løser ligningen

f = g

-x3+1,5x2+6x-1 = 6,5 - x

resultat:

x = -2,5 v x = 1 v x = 3

men når jeg vil tjekke resultatet for x = -2,5, så går det ikke op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du må lave en fejl et sted så, for jeg får samme resultat som du skriver op der.


Svar #2
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Ja, det tænkte jeg også.

Men har prøvet at udregne det mange gange.

Men når jeg sætter -2,5 ind, så får jeg

f = -9,75

g = 9

og så passer det jo ikke?

Jeg udregnede det her, for at kunne skrive det ind på min lommeregner:

-x3+1,5x2+6x-1 = 6,5 - x

-x3+1,5x2+6x-1 - x = 6,5

-x3+1,5x2+6x-1 - x - 6,5 = 0

så satte jeg -2,5 ind isteder for x

-(-2,5)3+1,5*-2,52+6*-2,5-1 = 6,5 - (-2,5)

-9,75 = 9

Og så er løsningen jo forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg får f til 9, når jeg beregner f(-2,5).


Svar #4
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Hvordan har du indsat -2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: -(-2,5)^3 + 1,5*(-2,5)^2 + 6*(-2,5) -1 = 9.


Svar #6
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

ja, nu giver min lommeregner også 9.

ved ikke lige hvad der var galt, men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Det var skam så lidt. =)


Skriv et svar til: Læsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.