Matematik

reducering

05. maj 2009 af em91 (Slettet)

Få x til at stå alene:

8-1/4x2=2√x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt lige nogle paranteser på venstresiden.


Svar #2
05. maj 2009 af em91 (Slettet)

8-(1/4)x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Gang igennem med x^2 på hver side.


Svar #4
05. maj 2009 af em91 (Slettet)

dvs der kommer til at stå:

7,75*x4=2*x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, det gør der ikke. Der kommer til at så 8x^2 - 1/4 = 2*x^(5/2)


Svar #6
05. maj 2009 af em91 (Slettet)

det forstår jeg ikke hvordan det kan lade sig gøre??


Svar #7
05. maj 2009 af em91 (Slettet)

kan du ikke prøve at vise hvordan du gør punkt for punkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2009 af juventuz (Slettet)

#5
 

#4: Nej, det gør der ikke. Der kommer til at så 8x^2 - 1/4 = 2*x^(5/2)

Den bliver 8x2-1/4x4=2x5/2 , når der ganges igennem med x2, som du sikkert kan se ;-)

#0

Ligningen giver svarene x=4 v x=0, men svaret x=0 kan udelukkes, idet det ikke giver mening i den først skrevne ligning (8 er jo ikk lig 0)


Svar #9
05. maj 2009 af em91 (Slettet)

tusind tak :o) Nu har jeg fat i den


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Må jeg spørger hvorfor 2√x*x^2 bliver til 2x^5/2. ? Hvilken regl(er) har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2009 af juventuz (Slettet)

2√x*x2=2x1/2*x4/2=2x5/2

hvoraf jeg har brugt, at

√x=x1/2

x2=x4/2

an*am=an+m

Du vel godt, hvorledes brøker bliver lagt sammen (hvis der er ens nævner, lægges tællerne bare sammen)

Håber, du forstod det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Jo, nu forstår jeg det (:

Tak (:


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.