Matematik

ligning for tangenten

05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f  (-1,f(-1)) = (-1,3) ?

skal jeg ikk bruge denne formel : y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0) ?
- og hvordan hvis ja ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er f(x)?


Svar #2
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

der er også en parabel for f' hvor man s´kal rede gøre for monotoniforholdene for f .

men man får ikk af vide hvad f(x) er ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad får du helt præcist at vide i opgaven? Er der nogen tegning eller noget lign. med?


Svar #4
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

på figuren ses grafen for f' (figuren viser en parabel, med grenene op ad, som har rødder i -2 og 1). Benyt denne til at gøre rede for monotoniforholdene for f

Opskriv derefter en ligning for tangenten til grafen for f i (-1,f(-1)) = (-1,3).

det er hvad jeg får af vide.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad er skæringspunktet med y-aksen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan aflæse f '(-1) på grafen. derefter er det bare at indsætte i formlen i #0


Svar #7
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

skæringen på y-aksen er i -2
 

hvordan aflæser man f'(-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du har jo grafen for f '(x), så er det bare at gå ned fra x = -1 til grafen og så aflæse f '(-1) på y-aksen. Men har fundet den. 

x0 = -1,  f(x0) = f(-1) = 3, f '(x0) = f '(-1) = -2. Nu er det bare at sætte ind i ligningen.


Svar #9
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

det vil altså sige at y = 3+(-2)*(x-(-1)=1-2x

ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

yep


Svar #11
06. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2011 af STXstudine (Slettet)

er det svaret på ligningen til tangenten eller er det svaret på gjort rede for monotoniforhold

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2011 af EmilieDF (Slettet)

hvorfor passer det ikke på mit maple!


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.