Matematik

stamfunktioner

06. maj 2009 af semen (Slettet)

hej

jeg sidder med en opgaver i udenhjælpedler.

opgaven siger.

på figuren ses grafen for en stamfunktion F til f.

bestem forskriften for F...

udefra grafen kan jeg se at ,

K = 5 ,  T= (1, og 6,5) Minimum =(4 , -3 )

men jeg ved ikke hvordan kan jeg bestemme regneforskriften for F...

er der en der kan hjælpe mig??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af mathon

...det lyder som en grenopadvendende parabel

F(x) = a(x-1)(x-6,5) = a(x2 - 7,5x + 6,5) = ax2 - (7,5a)x + (6,5a)


Svar #2
06. maj 2009 af semen (Slettet)

ja, det er det også,...

tusind tak..kan du fortælle mig hvad hedder denne formel?


Svar #3
06. maj 2009 af semen (Slettet)

hvad er så min regneforskrift?


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.