Matematik

brøk

06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg skal forkorte denne brøk:

((2a)-(4b))/((6a)-(12b)) Jeg deler brøken på:

((2a)/(6a)) + ((4b)/(12b)) Jeg forkorter den første med 2 og den anden med 4:

(1/3)+(1/3) = 2/3 .. men min lommeregner siger (1/3)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at sætte 2 udenfor parantes i tælleren og 3 udenfor parantes i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af semen (Slettet)

jeg har prøvet at regne det ud min lommeregner siger 2/3...

prøve det en gang til...


Svar #3
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#1 det gør jeg så:

((2(2-2b)/(3(2a-4b))) jeg kan godt se at a går ud med 2a i nævneren, men der er så stadig 2 igen.


Svar #4
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#2 min lommeregner siger stadig (1/3) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af webnord (Slettet)

(2a-4b) / (6a-12b)

2(a-2b) / 6(a-2b)

1(a-2b) / 3(a-2b)   eller (a-2b) / 3(a-2b) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2009 af MN-P (Slettet)

((2a)-(4b))/((6a)-(12b))

Du roder da godt og smider bogstaverne væk undervejs

#1 foreslog at sætte 2 udenfor i tælleren og 3 i nævneren foreslår dog 6 i nævneren

tæller (2a)-(4b)=           parenteserne her er overflødige

2(a-2b)

nævner (6a)-(12b) eller 6a-12b=

6(a-2b)

brøken ser nu således ud

2*(a-2b)

(6*(a-2b)      forkortet med a-2b     fås 2/6 = 1/3


Svar #7
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

ahh nu kan jeg godt se det.. tak


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.