Matematik
differentialkvotienten
28. november 2004 af
sam18 (Slettet)
differentialkvotienten af f(x)=4^3x-4
hvordan løses den med håndkraft
hvordan løses den med håndkraft
Svar #1
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hmm...det var da en besynderlig funktion. Mener du
f(x) = 4^(3x-4) (1)
eller
f(x) = 4^(3x)-4 (2)
??
Enten kan du differentiere den som sammensat funktion, eller også kan du bruge en af dine potensregneregler til at omskrive f, inden du differentierer.
//Singularity
f(x) = 4^(3x-4) (1)
eller
f(x) = 4^(3x)-4 (2)
??
Enten kan du differentiere den som sammensat funktion, eller også kan du bruge en af dine potensregneregler til at omskrive f, inden du differentierer.
//Singularity
Svar #2
28. november 2004 af sam18 (Slettet)
jeg mener f(x)=4^(3x)-4
når jeg ser på regnereglen f'(x)=a*x^a-1
så ser mit således ud men jeg er ret sikker på at det første er forkert
f'(x)=3x*4^2x
????????
når jeg ser på regnereglen f'(x)=a*x^a-1
så ser mit således ud men jeg er ret sikker på at det første er forkert
f'(x)=3x*4^2x
????????
Svar #3
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Ja - det er ikke korrekt. Du må ikke differentiere som et polynomium - det er en eksponentielt voksende funktion, du har med at gøre.
Hvis du gerne vil undgå en sammensat funktion, så skriv
f(x) = 4^(3x)-4 = (4^3)^x - 4 = 64^x - 4
og differentier denne.
//Singularity
Hvis du gerne vil undgå en sammensat funktion, så skriv
f(x) = 4^(3x)-4 = (4^3)^x - 4 = 64^x - 4
og differentier denne.
//Singularity
Skriv et svar til: differentialkvotienten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
