Kemi

ligevægt!!! Hjææælp!!!!

06. maj 2009 af canocano (Slettet)

I en beholder på 120 L findes 5,0 mol H2(g) og 10,2 mol I2(g) og intet andet.

a) beregn stofmængdekoncentrationerne af de to gasser

beholderen opvarmes nu til en højere tempratur, hvorved følgende ligevægt indstiller sig:

H2(g) + I2(g) 2HI(g)

ved ligevægt bestemmes stofmængden af HI i beolderen til 9,2 mol.

b) Beregn stofmængderne n(H2) og n(I2) ved ligevægt.

c) beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den højre temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

a) brug c = n/V

b) Du ved at der dannes to mol produkt (HI) ud fra en mol (H2) og en mol (I2). Hvis vi fra starten af antager, at INTET endnu har reageret, kan du beregne mængden af dine reaktanter.

9,2 mol / 2 = 4,6 mol. Altså er der forbrugt 4,6 mol H2 og 4,6 mol I2. Dette trækkes fra deres start stofmængde, og du har svaret.

c) Du kender alle stofmængde ved ligevægt ud fra b, og omregner dem til koncentrationer (c = n/V). Så opstiller du koncentrationer i ligevægtsloven, og du har svaret. Husk at cHI skal opløftes i 2. potens.


Svar #2
06. maj 2009 af canocano (Slettet)

okayy tak prøver lige :D


Skriv et svar til: ligevægt!!! Hjææælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.