Matematik

potensvækst

06. maj 2009 af helle91 (Slettet)

hej jeg har fået en opgave der lyder:

Benyt forskriften til at bestemme et fosters alder når det vejer 2000 gram.

Forskriften ser således ud: f(x)=0,0097768*x3,4808

så skal jeg sætte 2000 ind så det ser sådan her ud: 2000=0,0097768*x3,4808

mit problem er så bare hvordan jeg isolere x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

brug log.


Svar #2
06. maj 2009 af helle91 (Slettet)

det har jeg slet ikke tjek på, er der nogen der kan vise mig et eksempel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af mbujo (Slettet)

log(0.5^x) = x*log(0.5)


Svar #4
06. maj 2009 af helle91 (Slettet)

ja men det er jo for en eksponentiel, hvad gør jeg når det er en potens ?


Skriv et svar til: potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.