Kemi
Heterogen ligevægt opg. 82
28. november 2004 af
Micc_86 (Slettet)
Hejsa! Jeg sidder med en opgave fra kemibogen "kemi 2000, A-niveau 1" af Helge Mygind, som jeg ikke kan få til at passe.
Det er opgave 82, hvor der står:
"Anvend opløselighedsproduktet for sølvchromat (Ag2CrO4) til at beregne stoffets opløselighed i vand ved 25 grader celcius. Er Sølvchromat lettere eller tungere end sølvclorid?"
Mit forslag til beregning af opgaven:
Ag2CrO4 (s) <=> 2Ag^+ (aq) + CrO4^2- (aq)
K(Ag2CrO4) = 2,5*10^-12 M^3
2,5*10^-12 M^3 = x^2 * x = x^3
3sq(2,5*10^-12 M^3) = x
1,35*10^-4 M = x
c(Ag2CrO4) = 1,35*10^-4 M = 1,35*10^-4 mol/L
Dog er det vist sket en fejl et sted, da jeg ved (oplyst af min lærer) at dette resultat skal være 8,5*10^-5 mol/L
Nogen der kan hjælpe??
Det er opgave 82, hvor der står:
"Anvend opløselighedsproduktet for sølvchromat (Ag2CrO4) til at beregne stoffets opløselighed i vand ved 25 grader celcius. Er Sølvchromat lettere eller tungere end sølvclorid?"
Mit forslag til beregning af opgaven:
Ag2CrO4 (s) <=> 2Ag^+ (aq) + CrO4^2- (aq)
K(Ag2CrO4) = 2,5*10^-12 M^3
2,5*10^-12 M^3 = x^2 * x = x^3
3sq(2,5*10^-12 M^3) = x
1,35*10^-4 M = x
c(Ag2CrO4) = 1,35*10^-4 M = 1,35*10^-4 mol/L
Dog er det vist sket en fejl et sted, da jeg ved (oplyst af min lærer) at dette resultat skal være 8,5*10^-5 mol/L
Nogen der kan hjælpe??
Svar #1
28. november 2004 af Dunnar (Slettet)
hvis du bladrer tilbage i kemiforummet ligger der et link til facitlisten for den kemibog...
Svar #2
28. november 2004 af frodo (Slettet)
I spørgsmålet, skal du da ikke beregne opløseligheden i g/L?
Svar #3
28. november 2004 af Micc_86 (Slettet)
Nej det ved jeg.... men min lærer havde givet os (eleverne) resulatet 8,5*10^-5 mol/L. Undskylder, hvis det har forvirret noget, at jeg så har skrevet ALT det andet, men det kunne jo være, at der var nogen, som havde lavet opgaven før ;)
Takker Dunnar :D
Takker Dunnar :D
Skriv et svar til: Heterogen ligevægt opg. 82
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
