Matematik

Parameterfrestilling - skæringspunter

06. maj 2009 af allou (Slettet)

Hej..

Jeg har fået en opgave der lyder:

Linjen m har parameterfremstillingen m: (x, y, z) = (12t, 2-5t, 4-4t). Bestem koordinaterne til skøringspunkterne med de tre koordinatplaner.

Hvordan skal man gribe dette an?

Mvh Allou.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Koordinatplanerne er for hhv. x=0, y=0 og z=0.


Svar #2
06. maj 2009 af allou (Slettet)

Ja det ved jeg - men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2:Hvis du vil bestemme skæringen med xy-planen er z=0. Dette bruges til at finde den værdi for parametren, der giver, at z=0. Herefter indsættes denne i parameterfremstillingen for at finde punktets koordinater.


Svar #4
06. maj 2009 af allou (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det var skam så lidt. =)


Skriv et svar til: Parameterfrestilling - skæringspunter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.