Matematik

integral

06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x2-10x+30

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligning x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M
 

--- Hvordan kan man vide at grænserne hedder 0, og 10 (som vi har fået angivet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af skumbanana (Slettet)

Jeg ved det ikke :D Ville gerne vide det


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af Duffy

--- Hvordan kan man vide at grænserne hedder 0, og 10 (som vi har fået angivet)

Joh, ser du

koordinatakserne er y-aksen som har ligning x=0 og den sidste grænse er dirkete givet ved

den lodrette linie med ligningen x=10.

Tegn situationen i Graph 4.3 , så ser du det let.

I øvrigt er arealet 133 1/3.


Svar #3
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

jeg kan ikke se at 0 og 10 er grænserne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af mathon

for punkter P(x,y) i 1. kvadrant
er x>0

hvorfor

A = 010(x2-10x+30)dx


Svar #5
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

hvad nu hvis der havde stået 2 kvadrant i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2009 af mathon

Ja så kunne den øvre integrationsgrænse ikke være 10,
da
2. kvadrant er punkter P(x,y)
hvor x<0 og y>0


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.