Matematik

Sinus relationer

06. maj 2009 af olelukøje (Slettet)

jeg ved jeg skal bruge sinus relationer... men fatter ikk lige hvordan hjælp tak ? :)

billedet er opgaven..

Vedhæftet fil: asasfasdasdasd.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2009 af NejTilSvampe

 |PA|=200/sin(w)

|PB|=200/sin(v)

brug cosinus relation til at finde |AB| ved at bruge |PA| og |PB|


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af mathon

|AB| = (200 m)*(1/tan(v) - 1/tan(W))


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af Isomorphician

Du kan starte med at finde vinklerne i de to trekanter, og se om du ikke kan komme videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

hvad med at se det som 2 retvinklede trekanter hvor du tager differencen de to modstående kateter..


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af NejTilSvampe

 #4 - er det ikke det som #2 gjorde?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2009 af mathon

#2 i detaljer

afstanden fra A til højden kaldes x

<A = <W
<B = < V

tan(A) = 200/x ⇔ 1/tan(A) = x/200
tan(B) = 200/(x+|AB|) ⇔ 1/tan(B) = (x+|AB|)/200

(x+|AB|)/200 - x/200 = (1/tan(B) - 1/tan(A))
|AB|/200 = (1/tan(B) - 1/tan(A))

|AB| = (200 m)*(1/tan(V) - 1/tan(W))
 


Svar #7
24. maj 2009 af olelukøje (Slettet)

jo takker til jer alle :) lige efter jeg havde postet fandt jeg en "fane" i mit onenote program :)

men takker stadigvæk :)


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.