Matematik

ExpReg?

07. maj 2009 af poppen (Slettet)

Hej,

Jeg har lige brug for hjælp til at løse denne opgave, for jeg var ikke i skole der vi gennemgik dette her. Har vædhæftet opgaven. Håber nogen vil hjælpe med at forklare mig hvad det går ud på.


Svar #1
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

ved ikke om jeg fik vedhæftet filen..men nu er den her

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

I a) skal du lave en regression. Bruger du TI 89 eller TIIA


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

hvis du har en ti 89. med App. Stats/list så åben det og indsæt år i liste1 (sæt 1999 som år 0 og 2000 som år 2 osv.) (MW) indsættes i liste2 og derefter vælger du F4 og regression og Expreg. X list skal hede list1 og Y list skal hede list2 og så skulle den være der. 


Svar #4
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

#2 Jeg har en TI 89


Svar #5
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

#3 hvilke opg. er det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

#5 du skal foretage en eksponentiel regression på de givende informationer.. og det kan du gøre som i #3 den model som du får skal du bruge til at løse opg b med.


Svar #7
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

#6 så det som #3 siger det er opg a) hvor jeg får P=Po*a1?

jeg forstår ikke Po <--- nullet der og a1 <--- det et tal der..


Svar #8
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

fejl i #7

der skal stå a ^ t <--- det t bogstav der


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

P = Po · at        

er det samme som

y = b · ax      (<-- dvs. en eksponentiel ligning)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

når du udfører regressionen popper der et vindue op hvor der står y=a*b^x  det er en amerikansk måde at skrive det på a=b og b=a så du skal bare bytte lidt rundt


Svar #11
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

#9 men det nul ved P skal jeg bare glemme det? du ved skrive det, men ikke tænke på det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#11: Ja, nullet er der kun for at forvirre dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

P0 betyder bare startværdien, altså værdien i år 0. og a er fremskrivningsfaktoren. Den minder om renteformlen K = K0*(1+r)n.


Svar #14
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

#12 og #13 tak for hjælpen :D


Svar #15
07. maj 2009 af poppen (Slettet)

et spørgsmål til :D

#3 skriver det her:

hvis du har en ti 89. med App. Stats/list så åben det og indsæt år i liste1 (sæt 1999 som år 0 og 2000 som år 2 osv.) (MW) indsættes i liste2 og derefter vælger du F4 og regression og Expreg. X list skal hede list1 og Y list skal hede list2 og så skulle den være der.

Hvorfor er det at år 2000 skal være år 2 og ikke 1, siden 1999 er år 0 og der jo kun går 1 år fra 1999 til 2000??


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

sikkert bare en skrivefejl. det skal være 1 for 2000. En god ide er, når du laver regressionen, at gemme den i y1. så bliver det nemmere og hurtigere at regne de næste stykker.


Skriv et svar til: ExpReg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.