Matematik
Vektorproblem
05. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Punkterne A=(-1,2) og C=(34,10) er vinkelspidser i en retvinklet trekant hvor c er ret. Omløbsretningen A-B-C er positiv og længden af BC er 25.
Find koordinaterne til B.
Har tegnet det men kan ikke helt komme i gang.
Ville være rart hvis nogen havde et hint til bare at komme i gang.
Jeppe
Find koordinaterne til B.
Har tegnet det men kan ikke helt komme i gang.
Ville være rart hvis nogen havde et hint til bare at komme i gang.
Jeppe
Svar #3
05. maj 2003 af iB (Slettet)
Siden BC er jo normal på AC. Dette giver dig retningen på vektoren. Samtidig har du længden, og et begyndelsespunkt...
-Var det hint nok??
-Var det hint nok??
Svar #4
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg kan godt se at den er normal. Jeg prøver så at bruge tværvektoren og kommer til et tal men kan så ikke få blandet længden på de 25 ind i det.
Hvis jeg bruger at prikproduktet af AC og BC er 0 får jeg et meget lille tal, hvordan får jeg så blandet længden ind i det.
vil gerne have lidt mere hjælp
jepe
Hvis jeg bruger at prikproduktet af AC og BC er 0 får jeg et meget lille tal, hvordan får jeg så blandet længden ind i det.
vil gerne have lidt mere hjælp
jepe
Svar #5
06. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Til Jeppe.
Da du kender retningsvinkel og længde for en vektor, kan du finde dens koordinater vha. formlen:
(x,y)={|vektor|*cos(retningsvinkel),|vektor|*sin(retningsvinkel)}.
Hjælper det dig noget?
Mvh. Sigmund
Da du kender retningsvinkel og længde for en vektor, kan du finde dens koordinater vha. formlen:
(x,y)={|vektor|*cos(retningsvinkel),|vektor|*sin(retningsvinkel)}.
Hjælper det dig noget?
Mvh. Sigmund
Skriv et svar til: Vektorproblem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
