Matematik

HJÆLP

09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej

Er der nogen der kan give en grundig forklaring på, hvordan jeg skal gribe den følgende opgave an ?

Det er en opgave uden hjælpemidler

Gør rede for, at funktionen f (x) = 2x + 2 - 3ex er en løsning til differential-
ligningen
dy / dx =  y - 2x .

hvis man diff. f(x) giver det jo ikke dy/dx hvad gør jeg så ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af Bankier (Slettet)

Først og fremmest

f ' (x) = dy/dx

Diff f(x)

dy/dx = 2-3ex

Dette er venstreside

Højreside beregnes

y-2x = 2x+2-3ex-2x= 2-3ex

Da højreside er lig med venstreside er f(x) en løsning til differentialligningen


Svar #2
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 jeg forstår ikke det du gør når du skal beregne højre side. og du sagde tidligere at f ' (x) = dy / dx.

har du jo ikk gjort. Du har sagt at f(x) = dy /dx ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

husk notationen f(x) = y.  og husk at en dif ligning indeholder den afledet og selve funktionen.

hvis du skal bevise at udsagnet er korrekt skal du bevise at f´(x) = f(x) -2*x

f(x) = 2x + 2 - 3e^x

f´(x) = -3*e^x+2

indsæt dette i din ligning :

-3*e^x+2 = 2x + 2 - 3e^x -(2*x)  

du ser hermed at udsagnet var rigtigt.  


Svar #4
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Er dette A eller B-niveau stof?

sidder og bliver både nervøs og forvirret, for har efter at have læst det igennem flere gange, stadig svært ved at forstå det - ikke at i skal forklare det igen, men vil bare høre, om det er noget jeg skal kunne. 


Svar #6
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 det her er A-niveau stof. Jeg skal op på mandag og det her kunne være en opgave i prøven uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Okay, så er jeg mere rolig. er kun på b-niveau, men skal også op på mandag, så derfor blev jeg lige lidt nervøs.


Svar #8
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 held og lykke :) 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.