Matematik

Hjælp - Integration af brøk

09. maj 2009 af test (Slettet)

Bestem integralet af: (2*x)/(x^2+1), hvori den hedder 0 over 1. Jeg har startet med at substituere således den hedder: t=x^2+1, herefter differentieret den således den hedder: t=2x, herefter har jeg isoleret dx således den hedder: dt/dx=2 <> dx=1/2*x.

dvs. 2x/t  og 1/2x,  i de to brøker går 2x ud med hinanden og man har 1/t. Hvad gør man efter dette og er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=681139


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af peter lind

Du er ikke helt forkert på den; men du sjusker særdeles meget med dine formuleringer eks.. Når t=x2+1 så er t ikke 2x . Det korrekte er dt=2xdx.  En stamfunktion til 1/t er ln(|t|)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af mathon

...blot

en stamfunktion til 1/t er ln(t) da t = x2+1 ≥ 1


Svar #4
09. maj 2009 af test (Slettet)

tak for hjælpen har forstået det nu! :). kan man ikke også bare omregne det til potens?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af mathon

ln(x2+1) kan ikke omskrives med en potensregel


Svar #6
09. maj 2009 af test (Slettet)

tænkte på 1/t        = t^-1


Skriv et svar til: Hjælp - Integration af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.