Matematik

Differentialligning

10. maj 2009 af avhk (Slettet)

Hejsa.
Jeg skal til eksamen i morgen, og håber derfor nogen kan hjælpe hurtigt...

Gør rede for, at funktionen f(x) = e^2x er en løsning til differentialligningen dy/dx = 2y-6.
 

Hvordan er min fremgangsmåde for løsning af ovenstående - UDEN hjælpemidler??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt f(x) i stedet for y og indsæt f '(x) i stedet for dy/dx.


Svar #2
10. maj 2009 af avhk (Slettet)

Når man differentiere e^2x, trækker man så 2 ned foran, samtidig med at man lader det være potens?
Altså:

f(x)=e^2x+3
f'(x)=2(e^2x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.