Matematik

hjælp

10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

Hvis man har en opgave der lyder: Funktionen f er lineær med en graf, der går gennem punkterne (-2,5) og (17,13). Bestem vha. lineær regression i excel en regneforskrift for f.

Jeg har tegnet grafen og angivet grafens ligning, og R-kvadreret. Hvilket er: y = 0,4211x + 5,8421 og R^2= 1.

Men hvordan finder man så regneforskriften for f??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af NejTilSvampe

er det ik den du har skrevet?

y = 0,4211x+5,8421 ?


Svar #2
10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

Det er jeg nemlig i tvivl om. Jeg tænkte lidt på om man ikke skal bruge den der hedder: f(x) = b * a^x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Nej for den spørger jo efter en lineær regression i excel en regneforskrift for f. Så jeg mener det er den du har fundet


Svar #4
10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

nå okay. Tak for hjælpen så :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Forskrift: (fx) = ....

Ligning: y = .....


Svar #6
10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

mener du at y ikke er ligningen så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 virker bare mærkeligt at i bliver bedt om at bruge regression når der alligevel kun er to punkter :S


Svar #8
10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

Ja :/ Men sådan lyder opgaven desværre:b


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#7: vil du præcisere, hvorfor du synes, at det er mistænkeligt?

#6: Når du bliver bedt om at finde en regneforskrift for f, så skal du angive det som f(x) og ikke y. Dvs., at din regneforskrift hedder:

f(x) = 0,4211x + 5,8421


Svar #10
10. maj 2009 af Rikke FF (Slettet)

okay. tak for det.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.