Matematik

Differentialligning

10. maj 2009 af HUA (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx = y/(x+y)

og grafen for f går gennem punktet P(-2,4)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? På forhånd tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

tangentens hældningskoefficient er

dyo/dxo = 4/(-2+4) = 2

ligning for tangenten med røringspunkt P(-2,4):
y - 4 = 2(x - (-2))


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

du sætter x-værdien og y-værdien ind i dy/dx= y/(x+y)

altså: dy/dx= 4/(-2)+4 = 2 = hældningskoefficient

ligning for tangent: y-y0 = a(x - x0) <--> y-4 = 2(x-(-2)) <--> y=2x+8


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.