Matematik

Problemer med en opgave.

10. maj 2009 af crew (Slettet)

 En opgave lyder:

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved :

O(x) = 0,04x3 - 0,5x2 + 2,35x + 7,5

Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor p(x) = 8-0,4x

Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge under disse forudsætninger bestem ved 

F(x) = p(x) * x - O(x)

Den møntenhed, som O(x)m p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse. 

a) bestem en forskrift for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste. 

Så godt så langt!! 

Jeg laver forskriten ved at indsætte mine kendte værdier ind:

F(x) = (8-0,4x) * x - 0,04x3 - 0,5x2 + 2,35x + 75     Dette var forskriften. 

Nu skal jeg så til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste. 

Og dette gøre jeg ved at differentiere på lommeregneren. Og der taster jeg :

d((8-0,4*x) * x - 0,4 * x3 - 0,5 * x2 + 2,35 * x + 7,5) 

Og det er her problemet ligger. Jeg kan ikke få det til at give mig noget resultat. Min lommeregner gider ikke at differentiere det. Laver jeg en fejl, eller hvordan? 

For jeg har nemlig tænk mig at få resultatet (differentieret) og derefter solve det og få x - værdien. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

Husk at trække hele O(x) fra p(x)*x og ikke kun det første led i O(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

Husk :

F(x) = p(x) * x - O(x)

F(x) = (8-0,4x)*x-(0,04x3 - 0,5x2 + 2,35x + 75)

dine parenteser er altafgørende


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

du mangler at funktionsudtrykket skal differentieres med hensyn til x

d((8-0,4*x) * x - (0,04 * x3 - 0,5 * x2 + 2,35 * x + 7,5,x)   


Svar #4
10. maj 2009 af crew (Slettet)

OHHH MY GOD!!! Den vil ikke. :s Jeg er så træt i mit hoved. Den gider ikke. Jeg har tastet præcis det samme ind som #3. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Isomorphician

Uden jeg ved det, så tror jeg du skal ændre kommaerne til punktummer ved tallene.


Svar #6
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Jamen det gøre jeg også?? Jeg har en TI-nspire lommeregner. 


Skriv et svar til: Problemer med en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.