Matematik

potenssammenhæng - HJÆLP!

10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

For en bestemt type bladfjedre gælder, at svingningstiden T (Målt i sekunder) bestemt ved
T = 0,28*x1,5
Hvor x er fjederens længde (målt i meter)

a) bestem svingninstiden for en 0,50 meter lang bladfjeder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt x=0,5 og se hvad T bliver.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af Bankier (Slettet)

T = 0,28*0,50^1,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Indsæt 0,5 på x's plads og beregn T.


Svar #4
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay. tak..
Det giver 0,09899 skal jeg bare runde det op til 0,099 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#4:

 Det må du selv om. Men ja, gør det ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

Tsvingningstid = 0,28*0,51,5 = 0,099 sek.


Svar #7
10. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay tak, havde jeg også gjort :)

kan i hjælpe med B'eren til samme opgave

b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når fjederens længde øges med 20 % ?


Skriv et svar til: potenssammenhæng - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.