Matematik

To funktioner, skæringspunkter.

10. maj 2009 af hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)

Hej, jeg skal til eksamen imorgen så sidder for sjov skyld og roder lidt med nogle opgaver.

Jeg har lidt problemer med en opgave som lyder:

To funktioner er givet ved

F(x)= x+200                  og          g(x) = -3x + 600

bestem førstekoordinaterne til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Jeg ved ikke hvad der menes med førstekoordinaterne, og jeg er meget usikker på hvordan jeg finder skæringspunktet. Håber I kan hjælpe!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Førstekoordinaten er bare x-koordinaten. Du finder skæringspunktet ved at sige F(x)=g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 Du skal sætte de 2 funktioner lig med hinanden, hvorefter der skal stå 0 på den ene side og tal på den anden. Måske får du en 2 gradsligning ud.

Førstekoordinat =x-akse (mindes jeg nok, at det er).


Svar #3
10. maj 2009 af hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)

Så den kommer altså til at hedde;

x+200 = -3x + 600  --> 4x - 400

eller

4x = 400   --> x = 100

? for at isolere X


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #3 ja, det er helt rigtigt.. Du mangler dog at skrive =0 efter du har skrevet 4x-400.


Skriv et svar til: To funktioner, skæringspunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.