Matematik

Haster: planer i rummet

10. maj 2009 af jss90 (Slettet)

hej jeg skal lave følgende opgave, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg finder afstanden mellem de to planer. opgaven lyder således:

i et koordinatsystem i rummet er to parallelle planer A og B givet ved ligningerne:

A: 2x+y+2z=10

B: 2x + y+2z=20

¨bestem afstanden mellem A og B

derefter skal jeg bestemme ligningen for den plan y, der er parallel med A og som går igennem punktet p(0,0,15)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Du indsætte fx. y=0 og z=0 i linjen A og bestemmer x . Så vil du ha et punkt der hedder (x(det du finder), 0,0) . Nu har du et punkt der ligger på A. Så kan du bruge afstandsformlen fra et punkt til linje,


Svar #2
10. maj 2009 af jss90 (Slettet)

ej alletiders:) tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Haster: planer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.