Kemi

Syre-base

10. maj 2009 af NickIranii (Slettet)

Godaften :-)

Jeg sidder og kigger på to opgaver om syre-base, som jeg ikke lige kan finde ud af. Derfor håber jeg, at I vil hjælpe.

Opgave 1: Hvilken koncentration skal en HCl-opløsning have for at den får samme pH-værdi som 0,0100M Ch3COOH?

Opgave 2: Husholdningseddike er en 4,8 masse% opløsning af eddikesyre i vand.

Beregn pH (densiteten sættes til 1,0g/mL)

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

Opgave 1:
-log(cHCl) = pH = ½*(4,75 - log(0,01))

cHCl = 10-(½*(4,75 - log(0,01)))

Opgave 2:

c = (p/100)*d/M = 0,048*(1000 g/L)/(60,05 g/mol) = 0,799334 M

pH = ½(pKs - log(cs)) = ½(4,75 - log(0,799334)) ≈ 2,4


Svar #2
10. maj 2009 af NickIranii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.