Matematik

Ligningssystem

10. maj 2009 af L4N4 (Slettet)

Hej alle - kunne virkelig bruge noget hjælp!

Hvad betyder det, når der står således i en opgave, og hvordan løser man dette:

Bestem løsningen til ligningssystemet

4x + 5y = 13

x - y = 1

Håber, at I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

Du kan enten gange den sidste ligning med 4 og træk den fra den første ligning eller du kan løse den sidste ligning med hensyn til x og sætte det ind i den første ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Det betyder at du skal finde skæringen mellem de to linier. Så isoler x i den ene og indsæt dit udtryk i den anden, så har du et y. Det kan du indsætte i en af de to, og så har du x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

I: 4x + 5y = 13
II: x - y = 1              multipliceres med 5

I:  4x + 5y = 13
III: 5x - 5y = 5          I og III adderes

9x = 18

x = 2 som indsat i II: x - y = 1 giver

2 - y = 1

y = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

altså du har to ligninger med to ubekendte og skal finde skæringen mellem dem


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.