Kemi

bindingsenergi

29. november 2004 af 2835 (Slettet)
CH4(g)+2O2 pil CO2(g)+2H2O(l)

393,51+2*(-241,82)-(-74,25+2*0)
=-802,9 kJ/mol

Men i faacit står der -822 kJ/mol ? ? ? ?

CH2=CH-CH3+H2(g) pil CH3-CH2-CH3(g)

8*412-(6/412+436+612+348)= -572 kJ/mol

men i facit står det -124 kJ/mol ? ? ? ? ?


nogen som kan se fejlen????

Svar #1
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

jeg har selv fundet fejlen

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2004 af frodo (Slettet)

entalpi`?

Svar #3
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

jep,

jeg får de to værdier til hhv.
822 kJ/mol

og 124 kJ/mol

men i facit står at de skal være negative?

Man skal vel trække bindingsenergien fra venstre side fra energien på højre side ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2004 af frodo (Slettet)

delta(Hm)= SUM(Hm(produkter))-SUM(Hm(reaktanter))

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2004 af frodo (Slettet)

dvs højre minus venstre

Svar #6
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

jep, det er også hvad jeg har gjort men forstår ikke hvorfor der i facit listen står at facit skal være negativ, når jeg får det til positiv, jeg har præcis de samme værdier som i facit, kun fortegnene er forskellige

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2004 af frodo (Slettet)

Prøv at skrive dine udregninger op, og så kan jeg lige se hvad du har gjort galt.

Svar #8
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

2*805+2*2*463-(4*412+2*496)=522 kJ/mol
til CH4(g)+2O2 pil CO2(g)+2H2O(l)

8*412+2*348-(6*412+436+348+612)=124kJ/mol
til
CH2=CH-CH3+H2(g) pil CH3-CH2-CH3(g)

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#0: Det kan da ikke være vand på væskeform ved en forbrænding!? Det må være vanddamp.

Hvis det er entalpi, du vil beregne, så giver den første

delta(Hm) = -802.9kJ/mol

og den anden

delta(Hm) = -124.3kJ/mol

så vidt jeg kan beregne. Du skal huske dine fortegn!

//Singularity

Svar #10
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

min fejl vand er på gas form.

I min facit liste for myginds bøger står der:

-822,9 kJ/mol
og
-124 kJ/mol

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. november 2004 af frodo (Slettet)

Jeg forstår ikke dine tal!

1) delta(Hm)=2Hm(H2O,g)+Hm(CO2,g)-Hm(CH4,g)-2Hm(O2)

H20 må skulle være på gasform..

Svar #12
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

jeg skal bruge bindingsentalpier, og ikke de molare entalpier

H2O er på gas form

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. november 2004 af frodo (Slettet)

nå det er med bindingsentalpier.. Det var da lidt relevant at få med.

2 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. november 2004 af frodo (Slettet)

Du skal egentlig heller ikke bruge dcensamme regel så. Da skal du lade som om du sprænger Bindingerne, og regne DHm ud for de enkelte skridt.

Da anvendes Hess' lov

Svar #15
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

Jeg ved godt hvad hess' lov går ud på, at de molare entalpiers sum, er lig med den totale entalpi værdi for reaktionen. Men det "sjove" er at jeg får de samme værdier som under facit, dog er det kun fortegnet der er forkert, kan det være at der her gælder at man skal vende den om altså:

reaktanter minus produkter

?????

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. november 2004 af frodo (Slettet)

Ret forkert tolkning af Hess' lov, og du skal ikke vende reglen om! Du gør det bare forkert:

CH4(g)+2O2 --> CO2(g)+2H2O(l)

Du sprænger først 4 C-H bindinger,
DHm= 4*412 kJ/mol

Dernæst 2 O=O bindinger
DHm=2*496 kJ/mol

dernæst dannes to C=O bindinger:
DHm=2*(-805) kJ/mol

og til sidst dannes 4 O-H bindinger:
DHm=4*(-463) kJ/mol

samlet set, fås da:

DHm(samlet)=4*412 kJ/mol + 2*496 kJ/mol + 2*(-805) kJ/mol + 4*(-463) kJ/mol =-822

Der gælder IKKE den regel du anvender, da det IKKE er Hess' lov!

Du skal derimod huske, at når du sprænger en binding, er Hm>0, og når der dannes en binding, er Hm<0

Svar #17
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

ahhh, jeg takker for din hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. november 2004 af frodo (Slettet)

på tilsvarnede vis, finder du så den anden.. Jeg er her stadig, hvis du har brug for mere hjælp.

Svar #19
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

okay, mange tak

Svar #20
29. november 2004 af 2835 (Slettet)

jeg er kommet i gennem det hele og forstået, og jeg har fået de rigtige svar nu.

Mange tak for hjælpne

Skriv et svar til: bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.