Matematik

Reduktion

11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvordan reduceres nedenstående udtryk?

x · y+ x2  /  x · y

Umiddelbart ville jeg fjerne x · y i nævneren og i tælleren(=de går ud med hinanden), men det er nok ikke rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

(x*y+x^2)/(x*y) =

x(y+x)/x*y=

(x+y)/y


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2009 af mathon

(x(y+x))/(x*y)= (x+y)/y


Svar #3
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Tak #1 og #2!


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.