Matematik

Koordinatsæt til parabels toppunkt

11. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

En parabel er graf for funktionen f(x)=-2x^2 + 6x + 1.

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

-Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af Scherz (Slettet)

Toppunktet er givet ved T = (-b/2a) og (-d/4a), hvor d er diskriminanten b2-4ac

I din funktion er a=-2, b=6 og c=1. Beregn :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Enten direkte ved toppunktsformel eller ved at bestemme punktet, hvor f'(x) = 0 (kan du se hvorfor?).


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Bruger formlen for toppunket:

T = - (b/2a)


Svar #4
11. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

dvs: (6 ; 5,5)?


Svar #5
11. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Mente: 1,5 ; 5,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#5

Hvordan har du fået    y= 5,5   ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2009 af juventuz (Slettet)

#6
 

#5

Hvordan har du fået    y= 5,5   ?

Ved indsættelse af xt=1.5 i f(x), dvs ved beregning af f(1.5), fås yt=-2*1.52+6*1.5+1=-2*2.25+9+1=-4.5+10=5.5


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2009 af nts-shorty (Slettet)

Det er "meningen" at man skal bruge toppunktsformlen, det er det de helst vil have.. altså T(-b/2a,-d/4a)


Skriv et svar til: Koordinatsæt til parabels toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.