Matematik

Help :D

12. maj 2009 af Determig11 (Slettet)

Opg 7: Alder(år) 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Længde(cm) 310 348 386 424 462 500 536 572 610

Tabellen viser sammenhørende værdier af alder og længde for en population af spækhuggere. I en model er sammenhængen mellem længden L (målt i cm) og alderen t (målt i år) en funktion af typen L(t) = at + b

a. Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.

a = 37,408
b = 273,882
 

b. Giv en fortolkning af tallene a og b, og benyt modellen til at bestemme alderen af en 700 cm lang spækhugger.
 

Hvordan skal jeg beskrive a og b= !=!=!=

700 cm = ca 11 år --> kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Hmmm .. er det ikke bare at forklare hvad a og b står for? Altså tror at b måske betegner længden af en spækhugger ved fødslen ... og så må a være antal cm. som spækhuggeren vokser pr. år ... noget i den dur!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2009 af susna (Slettet)

b er længden af en spækhugger, når t=0, dvs ved fødslen.

a beskriver hvor meget en spæhugger vokser om året.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af Booklover (Slettet)

JUBI! Så var det ikke helt forkert det jeg skrev ,)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

# 700 cm

Tilvækst a fra år 1 til år 2      38cm
Tilvækst a fra år 2 til år 3      38cm
Tilvækst a fra år 3 til år 4      38cm
Tilvækst a fra år 4 til år 5      38cm
Tilvækst a fra år 5 til år 6      38cm
Tilvækst a fra år 6 til år 7      36cm
Tilvækst a fra år 7 til år 8      36cm
Tilvækst a fra år 8 til år 9      38cm

Samlet tilvækst                   300 cm

gemmensnitlig tilvækst a (300/8)= 37,5 cm

Begyndelsesstørrelse b år 0    310-37,5 = 272,5cm, dog ser det ud til at den vokser med 38 cm fra år i de første leveår derfor sættes begyndelsesstørrelsen b til (310 - 38 ) = 272 cm

a = gennemsnitlig arlig tilvækst
b = Begyndelses størrelsen

Herefter fåes ligningen L(t) = 37,5cm(t) + 272cm

700=37,5(t)+272
700 - 272 = 37,5*t
428/37,5 = t
t= 11.4 år


Skriv et svar til: Help :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.