Matematik

monotoni

12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=x3 - 3x2 + 4
Bestem f'(x), og gør rede for monotoniforholdene for f.
 

jeg har bestemt f'(x) --> f’(x)=3x2- 6x

men hvordan regner jeg videre til monotoni forhold?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af Challe07r (Slettet)

Bruger du ikke TI?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2009 af Mr.Emo (Slettet)

Du sætter f'(x)=0 for at finde vende tangenterne - altså de x-værdier, hvor funktionen laver et maksimum eller minimum.
Du kan undersøge, om det er et maksimum eller minimum ved at indsætte x-værdier højere og lavere end værdien for f'(x)=0. Hvis f'(x) bliver negativ, så aftager funktionen, og bliver den positiv, så vokser funktionen. Mere skal du ikke bruge.
Hvis du også skal bestemme ekstrema, så indsætter du blot x-værdien for f'(x)=0 i f(x) og ser hvad det bliver! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af mathon

f ’(x) faktoriseret

f ’(x) = 3x(x-2)

CP kræver
f ’(x) = 3x(x-2) = 0

.........
CP = critical points
 


Svar #4
12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

3x2- 6x = 0

hvordan skal jeg regne det her uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2009 af NejTilSvampe

 Ellebelle se #3, du faktoriserer og benytter dig af nul reglen


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#4 du kan udregne den som en almindelig 2gradsligning, ved at finde diskriminanten og herefter rødderne ((hvor parablen skær x-aksen)


Svar #7
12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

ej forstår det stadigvæk ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2009 af mathon

f ’(x) = 3x(x-2) = 0

dvs
x = 0  og x = 2

monotoniforhold:
for x<0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont xxxxxx
for 0<x<2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont xxxxxx                   færdiggør selv!
for x>2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont xxxxxx
 


Svar #9
12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

men jeg må ikke benytte solve, det er uden hjælpemidler


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.